fbpx

Sandwichspread

Sandwichspread

Barbara Pols
Gezond broodbeleg.
Voorbereidingstijd 15 min
Bereidingstijd 1 min
Gang lunch

Benodigdheden
  

  • 4 eetlepels biogarde roer
  • 0,5 citroen of 2 eetl. citroensap
  • 1 theelepel verse peper
  • 4 takjes bieslook vers
  • 0,25 witte kool
  • 2 wortels in dunne reepjes gesneden
  • 2 augurken
  • 6 Amsterdamse uitjes
  • 2 bosuitjes

Bereiden

  • Pers de citroen en knip de bieslook fijn. Maak in een kom eerst het sausje door de biogarde roer met het citroensap, peper en bieslook te vermengen. Snij de witte kool heel fijn, of doe deze in de houder van een staafmixer of keukenmachine. Was de bosuitjes en verwijder kop en kont en snij ze in dunne ringen. Verwijder kop en kont van de augurken. Snij ze in de lengte in vieren en daarna in kleine blokjes. Verwijder kont van de Amsterdamse uien en snij ze in kleine blokjes. Voeg de groente toe aan de yoghurtsaus. Goed doorroeren en proeven of je sandwichspread de juiste smaak heeft.

Variaties

In een weckpot of afgesloten bakje is deze sandwichspread ca. 1 week in de koelkast te bewaren.
Trefwoord Broodbeleg, Gezond, Sandwichspread