fbpx

Pompoenstoofpotje

Pompoenstoofpotje

Barbara Pols
Pompoen zit vol met vitamine A, C en E, een aanrader in de winter.
Voorbereidingstijd 15 min
Bereidingstijd 30 min
Gang Hoofdgerecht
Porties 4 personen

Keukengerei

  • Snijplank
  • Groot scherp mes

Benodigdheden
  

  • 1 kleine pompoen oranje
  • 350 gram runderreepjes of vegetarische runderreepjes
  • 1 ui
  • 1 cm gember vers
  • 100 gram harricots verts
  • 6 eetlepels ketjap manis
  • 100 milliliter water
  • 1 eetlepel olijfolie om te verhitten
  • 1 snufje peper
  • 0,5 theelepel zout
  • 300 gram zilvervliesrijst

Bereiden

  • Was de pompoen en snij hem doormidden. Verwijder alle pitten en draden (met een lepel). Je mag de pompoen schillen, maar hoeft niet. In Nederland zijn alle pompoenen biologisch.
    Snij met een groot mes de pompoen in blokjes. Schil en snipper de ui. Schil en snipper de gember. Verwarm de olijfolie in een wok. Fruit het uitje ca. 3 minuten en voeg daarna de gember toe. Bestrooi het vlees met wat zout en peper. Bak het vlees snel bruin aan beide kanten. Gebruik je de vegan runderreepjes dan deze niet kruiden en iets korter wokken. Voeg dan het water, de pompoenblokjes en de ketjap toe. Breng aan de kook en laat dit ca. 10 minuten pruttelen.
    Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar. Was de haricots verts en verwijder de uiteindes. Snij ze eventueel 1 x doormidden en voeg ze toe aan de pompoenstoofpot. Laat alles nog ca. 15 minuten sudderen. Giet de rijst af en laat deze in de pan met deksel en zonder vuur nog even nagaren. Serveer de pompoenstoofpot met de gekookte zilvervliesrijst.
Trefwoord Heerlijk diner, Pompoen, Veel vezels, Vol met vitamines