fbpx

Pasta met spinazie en zalm

 

Spinazie met zalm pasta

Barbara Pols
Voorbereidingstijd 1 min
Bereidingstijd 15 min
Gang Hoofdgerecht
Porties 4

Benodigdheden
  

  • 350 gram pasta volkoren
  • 500 gram spinazie vers
  • 2 stuks zalm mag diepvries
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 eetlepel olijfolie

Benodigdheden bechamelsaus

  • 2 eetlepels roomboter
  • 3 eetlepels bloem patent
  • 0,2 liter melk mag ook amandelmelk zijn
  • 1 snufje zout
  • 1 snufje peper wit
  • 16 stengels dille vers

Bereiden

  • Haal de zalm uit de diepvries. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op het pak. Pel de knoflookteentjes en snij ze fijn. Verwarm de olijfolie in een wok. Fruit hierin de knoflook. Haal daarna de knoflook uit de wok om verbranden te voorkomen. Voeg dan een deel van de spinazie toe en schep dit om in de pan zodat de spinazie slinkt. Zodra je weer ruimte hebt in je pan, voeg je weer spinazie toe totdat je alle spinazie in de pan hebt. Zet hierbij het vuur niet te hoog. Snij de zalm met een scherp mes in blokjes. Zodra alle spinazie in de pan zit, voeg je de blokjes zalm toe en bak ze even mee.

Bereiden bechamelsaus

  • Smelt de boter in een steelpan. Voeg de bloem toe en laat deze ca. 3 minuten zachtjes garen. Verwarm in een andere pan de melk tot handwarm. Voeg beetje bij beetje de melk toe en roer met een garde tot het een mooie saus wordt. Voeg peper en zout naar smaak toe en snij de dille in kleine stukjes en doe deze door de saus. Serveer de saus over de spinaziepasta of geef deze er apart bij.
Trefwoord pasta, spinazie, zalm