fbpx

Maaltijdsalade met couscous

Maaltijdsalade

Barbara Pols
Bereidingstijd 30 min
Gang Hoofdgerecht, lunch
Porties 4

Benodigdheden
  

  • 200 gram wortelen
  • 1 rode paprika
  • 1 little gem slasoort
  • 50 gram alfalfa
  • 1 ui
  • 350 gram couscous

Benodigdheden dressing

  • 1 eetlepel azijn
  • 3 eetlepel olijfolie
  • 1 eetlepel sesamzaad
  • 1 sinaasappel

Bereiden

  • Worteltjes in dunne reepjes snijden. Paprika's schoonmaken en in dunne reepjes snijden, ui schillen en snipperen. Sesamzaad roosteren in een droge pan op een laag vuurtje. Daarna olijfolie verwarmen in een koekenpan of wok. Hierin paprika, wortelreepjes en ui ca. 3 minuten fruiten. Alfalfa toevoegen en kort meefruiten. Pan van het vuur halen.
    In de tussentijd de couscous met water volgens de gebruiksaanwijzigingen klaar maken. Little gem wassen, kroontje verwijderen en in stukken scheuren.
    Sinaasappel uitpersen. In een grote schaal van de olie, azijn en sinaasappelsap een dressing maken. Couscous, little gemstukken en geroerbakate groenten in de schaal doen. Alles goed met elkaar vermengen. Maaltijdsalade bestrooien met sesamzaad. Kan zowel lauwwarm als koud gegeten worden.

Variaties

Mocht je een restje over hebben, ook lekker als lunch.
Trefwoord couscous, groente, maaltijdsalade, vegetarisch