Granola
Barbara PolsGoed basisrecept
Voorbereidingstijd 5 min
Bereidingstijd 30 min
Gang Nagerecht, Ontbijt, Tussendoortje
Keukengerei
- Ovenschaal
Benodigdheden
- 250 gram havermout of fijne havervlokken
- 2 theelepels kaneelpoeder
- 2 eetlepels kokosolie
- 4 eetlepels water
Bereiden
- Oven voorverwarmen op 160 graden Celsius. Ovenschaal bekleden met een stuk bakpapier. Teveel aan bakpapier wegknippen. Kokosolie en water in een steelpan doen en zachtjes verwarmen tot de kokosolie gesmolten is. Alle ingrediënten in een beslagkom doen en door elkaar roeren. In de ovenschaal doen en de granola bakken in de oven in ca. 30 minuten. Na elke 10 minuten de granola even los roeren met een vork om te voorkomen dat het een grote klomp wordt. Even af laten koelen en bewaren in bakpapier in een afgesloten trommel of zonder bakpapier in een weckpot. Is ca. 1 week houdbaar. Lekker in de yoghurt, kwark, kefir voor een gezond ontbijt of tussendoortje. Ook lekker in plaats van chips.
Variaties
Het basisrecept kun je afmaken met verschillende toppings.
- Ongezouten noten in stukjes gesneden
- Pittenmix, zoals zonnebloem- of pompoenpitten.
- Gewassen en gewelde rozijnen.
- Kokokrasp of kokosvlokken.
- Gewassen en gewelde abrikozen.
- Gewassen en gewelde cranberries.
Trefwoord Goedkoop, Vezelrijk, Gezond, smakelijk