fbpx

Dadelsnoepjes

 

Dadelsnoepjes

Barbara Pols
Een gezond en lekker alternatief voor snoep
Bereidingstijd 15 min
Gang Tussendoortje
Porties 20 stuks

Keukengerei

  • Blender of hakmolen

Benodigdheden
  

  • 150 gram dadels gedroogd of dadelpasta
  • 75 gram amandelen of amandelmeel
  • 1 eetlepel honing
  • 2 theelepels kaneel
  • 1 eetlepel cacaopoeder
  • 1 eetlepel kokosrasp

Bereiden

  • Dadels ontpitten. In een blender of hakmolen de dadels fijnmalen. Amandelen fijnmalen. Amandelen met de dadels vermengen. Honing en kaneel toevoegen en nog even doormengen. Kijk even of de structuur goed is. Is de massa te droog dan dadels of vijgen toevoegen. Is de massa te vochtig dan meer amandelpoeder toevoegen. Maak er balletjes van. Doe 1 eetlepel cacaopoeder in een klein schaaltje en 1 eetlepel geraspte kokos in een klein schaaltje. Rol de balletjes hier in tot alle kanten bedekt zijn. Balletjes in plastic verpakken en ca. 1 uur in de koelkast op laten stijven. Daarna zijn ze klaar om op te eten. Ze zijn ca. 1 week houdbaar in een afgesloten trommel. Als ze voor die tijd nog niet op zijn 😉

Variaties

De halal winkel bj mij verkoopt kant en klare dadelpasta. Zie foto.Scheelt je veel werk met hakmolen of blender.
Trefwoord Dadelsnoepjes, Gezond, snoepen, Vijgensnoepjes