fbpx

Speculaas cupcakejes

Speculaas cupcakes

Barbara Pols
Cupcake zonder boter!
Voorbereidingstijd 10 min
Bereidingstijd 30 min
Gang Tussendoortje
Porties 15 stuks

Keukengerei

  • Cupcakevormpjes

Benodigdheden
  

  • 200 gram bloem
  • 150 gram basterdsuiker
  • 200 gram volle kwark
  • 4 eieren middelgroot
  • 1 theelepel speculaaskruiden
  • 1 theelepel baksoda
  • 20 halve amandelen

Bereiden

  • Doe de suiker in een beslagkom. Voeg dan één voor één de eieren erbij en goed doorroeren. Voeg dan de bloem, de speculaaskruiden en de baksoda toe. Circa 5 minuten alles door elkaar mixen voor een luchtige cake. Tot slot de kwark door het beslag roeren. Beslag in cupcakevormpjes doen. Vul de vormpjes ¾. De cake rijst nog in de oven. Druk op elk cakeje een halve amandel. Bak de cake in circa 25 minuten op 160 °C. Rooster in een anti aanbak koekenpan het amandelschaafsel in ca. 5 minuten. Totdat de amandelen een licht bruin kleurtje hebben. Prik met een vorkje in de cake om te kijken of de cakejes gaar zijn. Komt de vork er schoon uit, dan is de cake gaar. Zoniet dan nog even wat langer in de oven bakken. Laat de cupcakejes even afkoelen. Gebruik je siliconenvormpjes, dan de cupcakejes meteen uit de vorm halen. De cakejes kunnen in de vriezer bewaard worden.
Trefwoord Cake, Cupcake