fbpx

Bruine bonenmaaltijdsoep

 

Bruine bonenmaaltijdsoep

Auteur: Barbara Pols
Heerlijk, voedzaam, vegetarisch en vol groente
Voorbereidingstijd 1 d 5 min
Bereidingstijd 1 uur
Gang Hoofdgerecht, lunch
Porties 6

Benodigdheden
  

  • 1 prei
  • 500 gram gedroogde bruine bonen
  • 1 ui
  • 10 kleine wortels
  • 1 kleine knolselderij
  • 3 bio groentenbouillonblokjes
  • 1,5 liter water
  • 2 takjes selderij van de knol
  • 1 laurierblad
  • 1 snufje vers gemalen zwarte peper
  • 1 eetlepel olijfolie

Variaties

  1. De avond ervoor de bruine bonen afspoelen en in een schaal met lauw water laten wellen. Je kunt eventueel ook bruine bonen in pot gebruiken, maar deze bevatten onnodige toevoegingen zoals suiker.
2. Spoel de bruine bonen af en doe ze in een pan met het water. Breng dit aan de kook en laat ca. 40 minuten zachtjes koken.
3. Was en snij, in de tussentijd, de prei in dunne ringen. Schil en snipper de ui. Was de wortels, verwijder kroontje en kontje en snij de wortels in dunne plakjes. Schil de knolselderij en snij de knol in kleine blokjes. Selderijblaadjes wassen en klein snijden. Verwarm de olijfolie in een pan.
4. Fruit hierin ca. 3 minuten de prei en ui. Voeg de wortelen de gesneden knolselderij toe. Fruit dit ook even mee.
5. Voeg de gefruite groenten aan de bonen toe. Voeg ook de bouillonblokjes, het laurierblad en de gehakte selderijblaadjes toe. Kook nog ca. 20 minuten tot alles beetgaar is.
6. Verwijder voor het opdienen het laurierblad en voeg vers gemalen peper naar smaak toe. Opdienen in soepkommen of een soepterrine. Eet smakelijk 🙂
Heb je wat over? Vries de soep dan per portie in. Heb je een andere keer een snelle en heerlijke maaltijd.
Trefwoord bruine bonen, maaltijdsoep, vegetarisch