Over mij

Persoonlijk. Ik ben Barbara (Bea) Pols uit Heerhugowaard. Al 40 jaar ben ik zeer geïnteresseerd in gezonde voeding, diëten en afvallen. Kwam in eerste instantie door mijn eetstoornis. Volgde veel diëten en cursussen en opleidingen die met voeding en afvallen te maken hadden. Moeder van twee gezonde kinderen die al de deur uit zijn. Woog ooit 120 kilo. Afgevallen met een eigen methode. Eet voornamelijk vegetarisch en af en toe een stukje biologisch vlees of vis. Hoop voorjaar 2021 mijn HBO studie orthomoleculair voedingsspecialist af te ronden.

Bea’s Afslankmethode en kookjuf. Bedrijf gestart in 1997 als gewichtsconsulent. Al snel vroegen mijn cliënten of ze iets op papier mee mochten om thuis nog eens na te lezen. Zo ontstond een cursusmap van 100 A4tjes. Al deze teksten schreef ik zelf, in de avonduren als de kinderen in bed lagen. Mijn eerste boek verscheen in 2003. In 2005 volgde een afslankboek voor kinderen. Beide boeken werden opgenomen in de bibliotheek in Nederland en Vlaanderen en zijn een aantal keren herschreven en herdrukt. Ook een stuk of tien weekmenu magazines geschreven en artikelen voor diverse bladen over afslanken en gezonde voeding. Na het publiceren van mijn afslankboek voor kinderen kwam de vraag vanuit basisscholen voor gezonde kooklessen voor kinderen. Dit heb ik 8 jaar met veel plezier wekelijks op diverse scholen gedaan. Ook gaf ik kookworkshops voor volwassenen en heb ik mijn diploma Voedingscoach behaald.

Beëindiging bedrijf en nieuwe voornaam. In 2016 verloor ik de rechtszaak over plagiaat. Ik werd veroordeelt tot het betalen van de proceskosten van de tegenpartij. Door alle negatieve aandacht bleven de inkomsten uit en bleek doorgaan met het bedrijf zinloos. Terwijl ik gelijk had, een rechtszaak verliezen, met een schuld opgezadeld worden en mijn bedrijf kwijt raken deed heel veel pijn! Ik kreeg een burn-out. Het bedrijf was dood en ook een deel van mezelf voelde dood. Ik heb de roepnaam, Bea, nooit een mooie naam gevonden. En probeerde al eerder om mijn voornaam te veranderen in mijn officiële voornaam, Barbara. Door het horen van de naam Bea, zag ik als in een film al die narigheid weer voorbij komen (PTTS) en dat was te pijnlijk om te zien. De naam Bea was en ben ik klaar mee. Een nieuwe naam gaf mij de rust om te herstellen. De burn-out is nu voorbij. Ik heb een revalidatietraject doorlopen voor mijn rugklachten en bekkeninstabiliteit en ik heb geaccepteerd dat deze niet meer over zullen gaan. Ik heb een parttime WIA en ben aan het onderzoeken wat ik nog wel kan.

Schrijven. Verbaal ben ik niet zo assertief. Vaak denk ik na het gesprek, ik had dit moeten zeggen, of dat. Ik ben een echte schrijver en kan me beter uiten op papier of in een blog. Had ik als kind ook al. Op de MAVO won ik een schrijfwedstrijd bij Nederlandse les en dat gaf mij een kick. Eindelijk was ik ergens goed in. Niet alleen was ik er goed in, ik vond het ook leuk en het gaf me rust in mijn hoofd. Vanaf de jaren 80 heb ik een grote liefde voor de geneeswijze uit Tibet. Dit kwam tijdens mijn studie natuurgeneeswijze. Toen Tibet.nu een eigen blad uit wilde geven, was ik bij de oprichting van het blad betrokken, zat in de redactieraad en schreef teksten over de geneeswijze uit Tibet. Helaas ging het blad ter zielen. Ik volgde als hobby een cursus korte verhalen schrijven. Vanaf mijn 18e jaar droomde ik ervan om ooit een boek te schrijven. Geen idee waarover dat boek zou gaan, de droom was er. En die droom kwam uit. Dat pakt niemand mij meer af!

Andere hobby’s. Ik heb een brede interesse in gezondheid. Zowel fysiek als mentaal. Ik mocht een aantal lezingen bijwonen van H.H. Dalai Lama. Zijn wijze woorden raken mij, keer op keer in mijn hart. Ik heb daarnaast drie jaar een eigen gezondheidsradioprogramma, Compleet Gezond, bij de lokale radio mogen presenteren. Concept voor het programma was van mij en de redactie deed ik zelf. Gelukkig was er wel een vaste technicus, Leo, want al die knopjes en schuifjes daar heb ik geen verstand van. Ik ben mijn hele leven al gek op dieren, planten en bloemen. Ik heb een kater, een aquarium en vijver met planten en vissen. En in mijn tuin staan veel hortensia’s. Ik ben lid van Hugo Aqua en doe de redactie van de digitale nieuwsbrief en ben lid van schrijven-waard.