fbpx

FAQ/Vragen

Medische vragen kun je mij niet stellen. Ik ben geen arts! Wel heb ik verstand van gezonde voeding en heb ik jarenlang kinderen en volwassenen begeleidt met gewichtsproblemen. Dus alle vragen over gezonde voeding en afvallen/aankomen zijn hier welkom 🙂. Mail je vraag naar: info@beapols.nl of gebruik het contactformulier op de contactpagina.

Ik heb overgewicht, hoe kan ik starten met afvallen? Ik heb al zoveel geprobeerd en niets werkt op de lange termijn.  Afvallen is een goed idee als je overgewicht/obesitas hebt. Het lijkt zo simpel maar in de praktijk is dit niet zo simpel. Zie het maar vol te houden?! Dat is vaak moeilijk. Veel diëten en afslankmethodes staan ver van je eetpatroon af. Je past dan tijdelijk je eetpatroon aan en zodra je op gewicht bent val je weer terug in je oude patroon. Herkenbaar? Voor mij wel, zo deed ik dit ook jarenlang. Mijn advies aan jou is om zo gezond mogelijk te gaan eten en daarnaast te wat extra te gaan bewegen. Overdrijf niet. Twee kilo (of meer) per week afvallen is niet reëel. Beter kun je gaan voor 1 of 2 kilo gewichtsverlies per maand. Trap niet in de verkooppraatjes van maaltijdvervangers of strenge diëten, normaal eten is veel beter vol te houden op de lange termijn. En heb je hierbij hulp nodig? Laat mij je dan coachen!

Wat is je advies ten aanzien van alcohol? Alcohol is (hoe lekker het ook kan smaken) gif voor je lichaam. Je lever moet hard werken om dit gif af te breken. Ben je supergezond, jong, gebruik je geen medicijnen, dan kun je je lever wel eens aan het werk zetten door eens een glas alcohol te drinken. Maar maak er geen dagelijkse gewoonte van. Houd je lever zo gezond mogelijk. Alcohol geeft snel een opeenhoping van afvalstoffen in je darmen. Dit is een reden om je weerstand te verlagen. Je weerstand wordt voornamelijk in je buik bepaald.

Ik drink nooit water, moet dat nu echt? Ja dat is heel verstandig. Hoe minder afvalstoffen in je lichaam, hoe hoger je weerstand wordt. Zie hierboven ook over je weerstand. Afvalstoffen binden zich niet aan koffie maar uitsluitend aan water. Ons lichaam zit heel slim in elkaar maar nog niet zo slim dat we koffie kunnen scheiden in koffieprut en water. Dus drink maar gewoon water. Je kunt natuurlijk je water opvrolijken met wat takjes verse munt, frambozen, limoen of citroenschijfjes of wat komkommerplakjes. Wel graag biologische citroenen kopen. De meeste bestrijdingsmiddelen zitten in de schil en anders gooi je die in je water en dat is geen aanrader. Of was de schil met warm water goed af en veeg nog even droog met een stukje keukenrol. Vers water niet in de koelkast bewaren. Al dat koude drinken is heel ongezond.

Wat is je weerstand? Je weerstand is niet te meten en ongrijpbaar. Wat we wel weten over je weerstand is dat hij verlaagt door stress (en dat hebben we allemaal wel eens), medicijn-, tabak-, drugs- en alcoholgebruik. Stoppen met roken is nu extra zinvol en wacht niet tot je al ziek bent. Dan is het misschien te laat. Ook voeding uit pakjes, zakjes en kant en klare producten bevatten meer toevoegingen dan een aardappel en een stronk broccoli. Deze kunnen je weerstand ook verlagen. Vandaar dus mijn dringend advies om gezond te gaan eten :).