Compleet Gezond mijn nieuwe bedrijf!


Yes! Eindelijk kan ik het zeggen. Ik ga weer met een eigen bedrijf starten. Compleet Gezond is de naam en 4 oktober 2021 ga ik van start. Meer op www.compleetgezond.nl Hieronder het persbericht.

Heerhugowaard, 27 september 2021.

Bea Pols start nieuw bedrijf Compleet Gezond.
Maandag 4 oktober a.s. start Bea met haar nieuwe bedrijf Compleet Gezond. Ze zal nu niet alleen mensen met overgewicht gaan begeleiden maar ook mensen met gezondheidsklachten. Haar methode is niet gericht op snel gewichtsverlies maar op gezondheidswinst én gewichtsverlies. Ook kunnen supplementen ingezet worden om het resultaat te versnellen en te vergroten. Een tekort aan vitamine of mineralen kan het afvalproces vertragen. Er is een online traject en de mogelijkheid voor persoonlijk contact in de praktijk in Alkmaar. Ook gaat ze diverse samenwerkingen aan.

Verleden.
In het verleden heeft ze met Bea’s Afslankmethode vele mensen met overgewicht mogen begeleiden. Als auteur van o.a. ‘Afslanken & persoonlijke groei’ en ‘Kids op dieet’ genoot ze bekendheid. Ze gaf kooklessen op scholen en bijscholing aan collega’s. Dit veranderde na het verliezen van de plagiaatrechtszaak in 2016. Dit betekende het einde van haar bedrijf en zorgde voor een burn-out. De liefde voor het vak is altijd gebleven. Zodat ze na de burn-out is gestart met een HBO studie, Orthomoleculaire Voeding. Mei 2021 is ze hiervoor geslaagd en nu rond ze haar medische basiskennis af.

Andere aanpak nu.
Bea: “De opleiding gewichtsconsulente was voor mij een leuke start. Ik volgde later een opleiding tot Voedingscoach en in mei 2021 ben ik geslaagd voor de opleiding Orthomoleculaire Voeding op HBO niveau. Nu nog mijn HBO medische basiskennis afmaken. Hiermee denk ik een goede basis te hebben om niet alleen mensen met overgewicht maar ook mensen met gezondheidsproblemen zoals diabetes type 2, hoge bloeddruk, cholesterolproblemen of preventieve gezondheidsproblemen te kunnen adviseren. “ Daarnaast heeft ze diverse cursussen gevolgd op het gebied van voeding en laboratoriumonderzoek. Ze kan bloed afnemen via een vingerprik en dit door een laboratorium laten onderzoeken op bijvoorbeeld voedingsallergieën of vitaminetekorten.

Samenwerking.
Als Healthdocent zal ze een bijscholing gaan verzorgen bij Instituut CAM in Utrecht voor HBO leefstijlcoaches en -therapeuten. Ze zal dit doen vanuit haar expertise op het gebied van Voeding.
Daarnaast is ze aangesloten bij Stichting Jeelink. Omdat Bea het belangrijk vindt dat iedereen een bescheiden bijdrage levert aan een betere wereld en omdat ze het als haar taak ziet om zoveel mogelijk mensen Compleet Gezond te krijgen. Iets waar ze zelf ook altijd naar streeft en wat voor haar niet vanzelfsprekend is.

Voor wie is Compleet Gezond geschikt?
* Mensen die gewicht willen verliezen.
* Mensen die een gezond eetpatroon willen ontwikkelen.
* Mensen die een voedingsallergie vermoeden.
* Mensen met gezondheidsklachten zoals diabetes type 2, hoge bloeddruk of cholesterolproblemen die liever minder medicatie willen.
*Iedereen die bereid is om de huidige leefstijl aan te passen naar een gezonde leefstijl en hiervoor wat coaching nodig heeft.

Moet iedereen aan de supplementen?
Nee dit is altijd een vrije keuze. Helaas blijkt wel dat met alleen gezond en gevarieerd eten we niet voldoende vitamines en mineralen uit de voeding halen. De gezondheidsraad adviseert bijvoorbeeld suppletie van Vitamine D3 voor de volgende groepen:
kinderen t/m 3 jaar,
zwangere,
vrouwen vanaf 50 jaar,
mannen vanaf 70 jaar.
mensen met een getinte huid,
iedereen die tussen 11:00 en 15:00 uur niet buitenkomt
Kortom een supplement is vaak nodig. Hierover kan ze iedereen een persoonlijk advies geven.

Liefs Bea.

PS. Het was eigenlijk mijn bedoeling om voorjaar 2021 te starten maar de Corona maatregelen en de ziekte van mijn vader (en zijn overlijden) hebben ervoor gezorgd dat ik nu op 4 oktober aanstaande ga starten.

2Comments

Add yours
  1. 1
    Marga Den Engelsman

    Bea, van harte gefeliciteerd met je nieuwe bedrijf. Met al jou kennis en ervaring kan het niet anders dan dat dit een groot succes wordt. Ook al die mensen die je in de toekomst gaat begeleiden wens ik een geweldige toekomst toe.

    Liefs Marga.

+ Leave a Comment