Het leven gaat niet altijd over rozen, casus 1 deel 8.


Ook met afvallen of beter gezegd juist met afvallen is geduld een schone zaak. Je probeert namelijk om je oude patronen (die je het overgewicht gaven) te doorbreken en te veranderen door andere patronen aan te leren. Deze patronen zijn gezonder en zorgen voor een geleidelijke gewichtsafname. Maar het leven gaat niet altijd over rozen, zeker met Covid-19/Coronacrisis. Je was net zo lekker op weg, de eerste kilo’s gingen er af, en ineens (buiten je wil om) gebeurt er iets wat je even helemaal uit balans haalt. Je had niets kunnen doen om dit te voorkomen, maar ondertussen zit je er wel mee. Wat te doen? Ben je weer terug bij af? Mislukt ook deze poging?

Nee! Gelukkig is hiervoor hulp uit de natuur aanwezig. Vanaf 1989 ben ik bekend met de bloesem remedies van Edward Bach. Hij heeft 38 moedertincturen gemaakt van alledaagse planten, bomen, struiken en vooral de bloesems hiervan. Deze zijn geconserveerd in alcohol en worden door mij verdund met bronwater. In een flesje kunnen maximaal 5 verschillende remedies zitten. Dit werkt op een milde manier, zonder bijwerkingen. Kan gebruikt worden voor dieren, kinderen en volwassenen. Mijn proefpersoon was verdrietig, maar kon dit niet uiten. Afvallen gaat vaak in stapjes van ca. 5 kilo, daarna komt er vaak een periode van stilstand, een plateau. Hierbij kunnen oude (nog niet verwerkte emoties) omhoog komen. Zodra die weer tot rust zijn gekomen, kun je weer verder afvallen. In dit geval hebben de bloesem remedies een handje geholpen om het verdriet te uiten. Huil het er maar uit, dan kun je daarna weer opgelucht en ontdaan van die balast verder. En zo geschiedde…

Liefs Barbara.

PS. Dit is, voor nu, mijn laatste blog. Ik ben even te druk met mijn studie en wil me daar even volledig op focussen om mijn examen in te halen.