1,5 kilo lichter in twee weken Casus 1 deel 7


Hoe ging het de afgelopen twee weken? De eerst week kon er weinig buiten gewandeld worden vanwege een laagje  sneeuw en ijs in de straten. Toch viel ze de eerste week 0,7 kilo af. Dit was puur vochtverlies omdat we met een ander middel tegen de hoge bloeddruk aan de slag gingen. Positief begin dus. Week 2 verdween de sneeuw en kon ze weer buiten wandelen maar kwam de migraine om de hoek kijken. In deze periode ging de bloeddruk weer omhoog. Terwijl deze in de week ervoor voor het eerst onder op de 135/98 zat.

Meten is weten. Ze heeft sinds twee weken teststrips om zelf in de urine de ph waarde (zuurgraad)  in het lichaam te meten. Dit is een onderdeel in het totale plaatje. Alles wat je eet en drinkt heeft een ph waarde van 1 (heel zuur) tot 14 (heel basisch). Dit is een weegschaal die in balans hoort te zijn. Een ph waarde van rond de 7 in je urine is heel mooi. Dit is niet zuur en niet basisch. Eten, drinken, stress en medicijngebruik is allemaal van invloed op je ph waarde. Is deze balans niet in evenwicht dan geeft dit gezondheidsklachten. Teveel verzuring in je lichaam zorgt bijvoorbeeld voor reuma, jicht of migraine. Het mooie van de teststrips is dat je dit zelf kunt meten en je hebt binnen 15 seconden antwoord. Zo zie je wat er gebeurd in je lichaam. Ze gaf aan dat tot 1 dag na de migraine-aanval de urine duidelijk zuurder was dan voor die tijd. Dit is iets om in de gaten te houden. Wordt vervolgd.

Liefs Barbara.