Obesitas/overgewicht proefpersonen gezocht ivm studie


2-4-2020 was mijn eerste bericht over dit onderwerp. Toen was het zo dat 80% op de Intensive Care (IC) man is met overgewicht en veel buikvet. Dit buikvet verdrukt de organen zodat deze hun werk niet goed kunnen doen. Ondertussen zijn we 10 maanden verder en is dit nog steeds zo. Lees hier, ‘Vaccineer eerst dikke man om druk op IC te verlichten.’ Of lees hier ‘Coronapatient sterft vooral aan binnenvet.’  Ook  huisartsen geven aan dat ‘de man van 50 tot 75 met teveel buikvet’ de grootste risicogroep is. Vandaag is dan toch de kogel door de kerk en worden de morbide obese mensen met voorrang eerst gevaccineerd. Zie hier het nieuwsartikel op Nu.nl.

Fijn dat dit nu gedaan wordt om de druk op de IC’s in Nederland te verlichten! Eindelijk! Alles om de zorg weer zo normaal mogelijk te krijgen. Maar het feit dat ‘Obese mannen zieker worden door Covid-19 en meer op de IC belanden dan niet obese mannen’ is al vanaf maart 2020 bekend. Waarom toen geen voedingsadvies? Waarom geen beweegadvies? Ik begrijp het niet. We hebben toch een Ministerie van Volksgezondheid, welzijn en sport. Heeft niemand van die knappe koppen daar nu kunnen bedenken dat we hier ook iets mee kunnen en moeten?! Ik lees nog steeds dat er veel mensen zijn met Coronakilo’s, terwijl we die nu juist moeten vermijden! De fastfoodrestaurants zijn nog steeds open, de pizzakoerier rijd af en aan in de straten. De alcoholconsumptie is toegenomen in de Coronatijd. En geen beleid om dit aan te pakken? Met het hele onderwerp van preventie is niets gedaan. Een grote gemiste kans!  Nu wordt er budget vrijgemaakt voor onder andere een gezonde leefstijl. Wanneer kunnen mensen dan aan de slag?Vaccineren is symptoombestrijding en de echte oorzaak, het dodelijke overgewicht, het gevaarlijke buikvet, moet nu aangepakt worden. Ook voor onder andere het risico op hart-en vaatziekten, diabetes type 2 en gewrichtsproblemen.  Mijn handen jeuken! Maar heb geen praktijk en we zijn nog steeds in lockdown. Toch wil ik voor deze groep graag mijn expertise inzetten.  Heb niet voor niets 20 jaar ervaring als Voedingscoach en nu op mijn 55e jaar nog druk aan de studie voor een verdieping op voedingsvlak. Ben je ervan overtuigd dat de knop om moet? Kies je voor je eigen gezondheid? Dan wil ik je graag  én gratis helpen.

Wat is mijn toegvoegde waarde ten opzichte van een leefstijlcoach? Ik ben voedingscoach dus dat coachgedeelte hebben we als overeenkomst. Ook weten we beide dat gezonde voeding en beweging heel belangrijk zijn. Het grote verschil zit in het feit dat ik niet alleen kijk naar de macro nutrienten/voedingsstoffen zoals de vetten, eiwitten en koolhydraten. Ik kijk ook naar de micro nutrienten/voedingsstoffen zoals vitamines en mineralen. En ik schrijf supplementen voor. Dit zijn natuurlijke kruidenmiddelen of vitamines- en/of mineralensupplementen. Die ondersteunen de gezonde leefstijl en lossen ook problemen op. Zo is mijn proefpersoon, casus 1, nu zonder astmapuffers en hoge bloeddrukpillen en dat gaat goed. En als je dan weet dat astmapuffers en hoge bloeddrukpillen  overgewicht in stand kunnen houden of zelfs kunnen veroorzaken is dit erg fijn. Haar gewicht gaat makkelijker omlaag. Dit onderdeel heet Voedingsgeneeskunde. Ziektes en disbalans met voeding genezen, hoe mooi is dat?! Altijd het proberen waard lijkt mij! Lukt het niet dan gaat ze op 2 april alsnog aan de medicatie van de huisarts voor de hoge bloeddruk, maar zoals het er nu uitziet, is dat niet meer nodig :). Lees hier haar wekelijkse update.

Mensen met teveel buikvet die in Noord-Holland wonen, mogen contact met mij opnemen. Ik wil minimaal drie mensen, voor drie maanden, gratis begeleiden. Zolang we in lockdown zijn via mail en telefoon. Zodra het kan, graag  persoonlijke begeleiding. Omdat ik in de eindfase van mijn studie zit, wil ik graag een aantal proefpersonen begeleiden. Lijkt dit je wat?  Mail me je verhaal en de reden waarom juist jij deze gratis hulp nodig hebt op: info@barbarapols.nl of via het contactformulier.

Liefs Barbara.

+ There are no comments

Add yours