Casus 1 Overgewicht & hoge bloeddruk deel 5


Na de eerste maand: 2,5 kilo afgevallen, deze week 0,7 kg lichter. Ook voor de astma hebben we gezocht naar een natuurlijke oplossing. Dit lijkt gevonden. Ze voelt zich beter, onderdruk is redelijk stabiel nu op 100. De stappenteller geeft vijf dagen het begoogde doel aan, een keer er net onder en 1x op de helft. Was een mindere dag. Dat is op zich geen probleem, zolang de meeste dagen het doel wel gehaald wordt.

Het 80-20 principe: Het 80-20 principe is ruim 100 jaar geleden ontdekt en kun je op vele zaken en privé toepassen. 80 procent volg je het plan en af en toe even niet. Bij mijn eerste proefpersoon geldt dit vooral voor het bewegen. Ze is niet topfit en soms gaat het bewegen even niet of wat minder. Wel heeft ze in plaats van te wandelen 12 km gefietst, dus wel bewogen. Alleen geeft de stappenteller dat niet aan. Gelukkig was dit wel te zien op de weegschaal, want het vetpercentage zakt en de spiermassa neemt toe. De boog kan niet altijd gespannen staan, toch?

Liefs van Barbara.

PS. De tijger die door het water loopt vond ik wel toepasselijk. Soms gaat het even niet van harte, maar je gaat toch door. Uiteindelijk zijn het ook degene die niet opgeven die hun doel bereiken!