Casus 1 Overgewicht & hoge bloeddruk deel 4


Update van de afgelopen week: 2 ons afgevallen. Ook de bovendruk van de bloeddruk begint nu te zakken. Rest van de cijfers staan stil. Was een minder goede week. Ze kreeg last van astma. Moest een coronatest doen, want de benauwheid zou ook iets anders dan asmta kunnen zijn. Die test was negatief, nu extra astma medicijnen en afgelopen week minder gewandeld en bewogen dan gewenst. Nu de draad weer oppakken en op de ingeslagen weg verder gaan. Al met al is ze gemiddeld ruim een halve kilo per week kwijt. Dat is een prachtig resultaat.

Fysiotherapie: Hoge bloeddruk kan verschillende oorzaken hebben, spanning/stress is een bekende oorzaak. Om meer ruimte in haar hoofd te krijgen, laat ze de fysiotherapeut haar nek en schouders losmaken. Veel stress van de afgelopen jaren is daar vast gezet. Nu tijd om ook dit aan te pakken en los te laten. Ze schrijft een paar keer per week in een dagboek en is in huis aan het opruimen. Ruimte in huis is ook ruimte in je hoofd.

Pak je rust, juist nu: deze periode met corona rellen is onrustig en kan je snel uit balans halen. Begrijpelijk maar je lost er niets mee op. Het is niet gek om wat minder tv te kijken en je rust te pakken door even te ontspannen met muziek. Ook dat is zorgen voor jezelf ♥ en beter dan vanuit stress gaan eten.

Liefs van Barbara.