Een pondje erbij door je cosmetica?


Iedereen kent wel het spreekwoord: “Elk pondje, gaat door het mondje.” Met andere woorden als je te zwaar bent, moet je gewoon wat minder (vr-) eten en dan val je vanzelf wel af. Degene die mij al wat langer kennen, weten dat ik me hier al jaren tegen verzet. Als het zo simpel zou zijn dan was mijn (vroegere) baan wel heel saai. Iedereen op een calorie beperkend dieet zetten en klaar is Barbara. Niet dus.

Alle oorzaken van het ontstaan van overgewicht eerst boven tafel. Steeds weer was de uitdaging groot om alle oorzaken boven tafel te krijgen. Terwijl mijn cliënt het liefste meteen resultaat wilde zien op de weegschaal. Een van de oorzaken van het ontstaan van overgewicht is een disbalans tussen je hormonen. Hormonen kunnen ervoor zorgen dat je een vol gevoel hebt of juist niet en of je je rustig voelt of onrustig, waardoor je vanuit stress meer kunt gaan eten. Hormonen zorgen ook voor je suikerspiegel in je bloed. Is deze te laag, dan krijg je een hongersignaal om vooral nu snelle koolhydraten te eten. Hoe kom je aan een hormonale disbalans? Ook hier zijn meerdere oorzaken voor te vinden. Een hiervan zijn de hormoon verstorende stoffen in cosmetica. Het consumentenprogramma Radar besteedde hier aandacht aan. Kijk hier het item terug.  Ook de consumentenbond heeft hier een artikel over.

Alle oorzaken behandelen voor blijvend resultaat. Overgewicht is niet alleen door teveel te eten en te weinig te bewegen. De oplossing zoek je dan ook niet uitsluitend in het aanpassen van je voedingspatroon en wat meer bewegen. Kijk je alleen naar het voedingsdeel en niet naar het waarom en waardoor, dan kun je overgewicht nooit, blijvend, oplossen.

Is alle make-up slecht? Nee er komen gelukkig steeds meer alternatieven die ook nog betaalbaar zijn. Zelf gebruik ik dagelijks make-up, maar dan wel vegan en dierproefvrije make-up. En zonder al die hormoonverstorende stoffen. Ik eet graag puur en waarom dat niet puur op je gezicht smeren? Alleen omdat een bekende actrice het aanprijst? Ik bedank! En jij?

Liefs Barbara.