To vaccineren of not to vaccineren?


Ieder natuurgeneeskundige is op zijn minst kritisch over vaccinaties. Immers ieder lichaam heeft een zelf herstellend vermogen. Bij ziekte is het de uitdaging om dit zelf herstellend vermogen te stimuleren en te zorgen dat het lichaam het gevaar kan afwenden. Eerste stap is het versterken van je immuunsysteem door gezonde voeding, de juiste supplementen, voldoende slaap en voldoende beweging. Dit zijn goede maatregelen om op te volgen voordat er een pandemie uitbreekt. Maar wat doe je als er al een pandemie in je voortuin staat? Red je het dan ook alleen met een gezonde leefstijl? Alhoewel een gezonde leefstijl nooit verkeerd is, ben ik van mening dat het nu te laat is om het alleen bij een gezonde leefstijl te houden. Waarom dan toch vaccineren?

  1. Je vaccineert om een ziekte niet te krijgen zoals bijvoorbeeld tegen kinkhoest. Kinkhoest is een ziekte die in vlagen komt en gaat. Het risico op het krijgen van kinkhoest is (gelukkig en ook mede door vaccinatie!) laag. Zie hier meer over kinkhoest.  Covid-19 daarentegen raast bijna een jaar over de hele wereld rond. Het is niet voor niets een pandemie. Het risico om besmet te raken met Covid-19 is een stuk groter er reëler. Ik denk dat (helaas!) iedereen wel een bekende heeft die door Covid-19 ziek geworden is of overleden is. Ook in de kranten en op internet lezen we over bekende mensen die hierdoor overleden zijn. En dit zijn lang niet altijd hoogbejaarden mensen die al met 1 been in het graf stonden. Puur naar kansberekening gekeken zou je je al moeten laten vaccineren. Er is namelijk een reële kans dat je in aanraking komt met het virus. We kennen allemaal het ziekte verloop in een aantal biblebelt dorpen, waar ze dachten dat God hun wel zou beschermen. Dit zijn nu de grootste coronabrandhaarden van het land.
  2. Ik hoor en lees veel mensen zeggen dat het vaccin er te snel is gekomen dus is het te weinig getest en daarom onveilig. Dit is iets te kort gezegd. Een variant van het virus was al jaren bekend in de wereld en hier werden al vaccins voor gemaakt. In 2011 kwam dit virus voor het eerst in beeld. Vanwege het serieuze karakter van Covid-19 heeft China al snel de broncode van het virus met de hele wereld gedeeld waardoor er gericht gewerkt kon worden aan een vaccin. En dan nog wat extra samenwerking en wat extra geld naar dit project en zie hier een vaccin.
  3. De meeste vaccins die wij kennen maken gebruik van een stukje dood virus of bacterie. Zowel het Moderna als het Pfiffer vaccin maken hier geen gebruik van maar van MRNA techniek. Wetenschapsjournalist Anna Gimbrere legt heel goed uit hoe dit zit. De Braziliaanse president riep al dat deze MRNA techniek ook je DNA aanpast en dat je als vrouw ineens borsthaar kunt krijgen na de vaccinatie of als man een hoge stem kunt krijgen na vaccinatie, dat is natuurlijk onzin. De verwachting is juist dat er minder bijwerkingen zullen zijn door deze techniek. Meer zin en onzin over het vaccin kun je hier lezen.   
  4. Misschien wel de belangrijkste reden om je te laten vaccineren is dat je dit niet voor jezelf doet, maar voor al je medemensen. Ik zie met grote verbazing het hoge percentage verpleegkundigen die met wantrouwen en twijfel naar het vaccin kijken en vooral ook jongeren die zeggen, ik ben gezond, waarom dan vaccineren? Groepsimmuniteit krijg je niet door ieder voor zich te leven, maar krijg je juist door met elkaar een vuist te maken. Heel kort door de bocht, misschien leef jij nu nog wel omdat je er zoveel mensen zich in het verleden hebben ingeënt. Kindersterfte was heel gebruikelijk ook in Nederland. Door goede voeding, gezond water en door een groot vaccinatieprogramma is kindersterfte hier nu hel veel lager. Is het dan nu zo erg om jezelf te laten vaccineren om de ouderen en de kwetsbaren in ons land te beschermen?

Zodra ik opgeroepen wordt, ga ik mijn twee prikken halen. Voor mijn ouders en voor alle andere mensen die wat hulp nodig hebben. Eens of oneens? Ik lees je reactie graag.

Liefs Barbara.

2Comments

Add yours

Comments are closed.