Waar blijft het voedingsadvies van het kabinet?


Tijdens de wereldwijde pandemie is er overal weinig aandacht voor voeding. Ik ben wel gewend dat voeding in de wereld van de medicijnen (waar meer aan te verdienen valt) het onderspit delft. Maar nu is het belachelijk stil. 80% van de mensen die in NL op de intensive care belanden met Covid-19 heeft overgewicht. Ook in China zien ze dit. Dit is vanaf eind maart j.l. al bekend. Zie hier het artikel van eind maart hierover in de media. Je zou denken dat er dan wel een voedingsadvies zou volgen. Maar nee, ik hoor of lees niets hierover. Er wordt gesproken over een 1,5 meter samenleving, waar de meeste zich nu al niet aan houden. Dus wat heeft dit dan voor zin? Wachten op een vaccin is de andere optie, maar zal iedereen zich laten vaccineren? Zijn er überhaupt voldoende vaccins beschikbaar voor iedereen? En wat zijn de bijwerkingen van een vaccin? Terwijl een voedingsadvies en liefst ook nog met een suppletieadvies erbij direct werkt. Natuurlijk kun je met de juiste voeding nog steeds het Covid-19 virus oplopen, alleen lijkt de kans nu toch kleiner dat je er heel ziek van wordt. Vanaf de start van de lockdown worden de chipsschappen leeg gehamsterd maar het gezonde voedingsadvies blijft uit. Onbegrijpelijk.

Als de overheid het nalaat, dan doe ik t maar.
Dit is te belangrijk om niets mee te doen.
1. Matig je alcohol gebruik. Alcohol verlaagt de weestand. Hierdoor ben je meer vatbaar voor infecties. Niet handig als er een dodelijk virus rond zwerft.
2. Eet minimaal 2 of 3 stuks fruit en minimaal 300 gram verse groente per dag om je weerstand te verhogen.
3. Zorg voor ontspanning en voldoende slaap.
4. Beweeg veel, dagelijks achter elkaar 45 minuten wandelen is al heel mooi.
5. Drink water om alle afvalstoffen af te voeren in je lichaam. Afvalstoffen worden alleen aan water gebonden en als ze niet af gevoerd kunnen worden, dan verlagen ze je weerstand.
6. Lucht je huis dagelijks en was je handen vaker.
7. Slik een goede (van een reformwinkel bijvoorbeeld, geen eigen merk van een drogisterij van € 3,95 want dat is synthetisch en bevat te weinig werkzame stoffen) multi vitaminen en mineralen supplement omdat je niet voldoende uit de voeding kunt halen. Let ook op dat deze multi minimaal 10 mg Vitamine D3 bevat.

Liefs Barbara.