Coronavirus in het land


Nu het Covid-19 virus ook ons land heeft bereikt zijn het zware tijden geworden. Het virus waait rond in het land. Volgens Jaap van Dissel van het RIVM moet 50-60% van het land dit virus krijgen voor groeps-immuniteit. De overheid en de gezondheidszorg worden in opperste staat van paraatheid gebracht. Alle zeilen worden bijgezet om deze strijd aan te gaan en te kunnen overwinnen.

Wat zie ik in de supermarkt?
Wat schetst mijn verbazing als ik de supermarkt in loop, vooral de schappen met chips, diepvriespizza’s en andere snacks worden volop gehamsterd, naast het toiletpapier. Daarnaast zie ik in mijn tijdlijn op sociale media de advertenties over afvallen voor de zomer nog veelvuldig voorbij komen. WTF? Jezelf en je gezinsleden vol proppen met snacks is nu geen goede optie. Je weet immers niet of jij eerdaags ook opgeroepen wordt om de strijd aan te gaan met Covid-19. En wordt je niet opgeroepen om met Covid-19 te gaan vechten, misschien werk je wel in een vitaal beroep en maak je lange werkdagen. Alle reden om gezond te eten en te zorgen dat je weerstand zo optimaal mogelijk is. Snacks, roken, alcohol en kant en klaar eten dragen niet bij aan een goede weerstand. Terwijl dit nu juist de producten zijn die de winkel uit vliegen.

Ik maak me grote zorgen.
Ik maak me hier heel erg veel zorgen over. Gezonde voeding was twintig jaar lang mijn vak. Hierbij keek ik niet alleen naar de macro nutriënten (voedingsstoffen), zoals vetten, koolhydraten en eiwitten. Maar ook naar de micro nutriënten zoals vitamines en mineralen. Ik volg hiervoor momenteel een opleiding voor om me nog meer te specialiseren hierin. Niemand weet precies waarom de een wel ziek wordt en de andere niet en hoe je je weerstand omhoog krijgt. We weten wel dat snacks en kant en klare producten weinig tot geen voedingsstoffen bevatten. Misschien snap je nu mijn grote zorgen voor ons land.

Kan ik helpen?
Een paar geleden heb ik onverwachts mijn bedrijf als Voedingscoach en Kookjuf voor de basisschool beëindigd. (Meer hierover op de pagina Over mij). Ik had nog heel veel recepten op de plank liggen. Vandaar dat ik dit blog in het leven heb geroepen om mijn kennis te delen. Al kan ik hier maar 1 persoon mee helpen, dat is beter dan niets doen.

Liefs Barbara.