fbpx

Bea Pols

Waarom dit blog?

  • Deze website begin ik vooral omdat voeding een prachtig mooi vak is en er altijd wel iets nieuws te beleven is in voedingsland. De trent is op het moment vooral gezond, maar niet elk nieuw product is echt gezond. Soms suggereert de verpakking een gezonder product dan dat er in zit.
  • Hierbij geef ik niet alleen mijn mening, maar deel ik met jou ook de feiten. Vaak is gewoon vers eten het allerbeste. Door mijn kennis met je te delen, hoop ik je te motiveren om voor gezond eten te kiezen.
  • Actuele kennis. In 1997 adviseerde ik bijvoorbeeld nog light producten. Ondertussen weet ik (en hopelijk de meeste met mij) dat light producten niet gezond zijn. Ik ben niet bang om toe te geven dat ik vandaag meer weet dan gisteren 😉
  • Dit blog geeft deskundige informatie over gezonde voeding. Ik ben ervaringsdeskundige, gediplomeerd gewichtsconsulent, voedingscoach, natuurgeneeskundig therapeut en orthomoleculair voedingsleer (HBO) en studeer voor HBO medische basiskennis. Heb 8 jaar kookles op diverse basisscholen en kookworkshops gegeven. Zie pagina Kookjuf.
  • Op dit blog lees je vooral informatie over de macro (eiwitten, vetten, koolhydraten) en de micro (vitamines en mineralen) voedingsstoffen. Veel blogs gaan of over de macro voedingsstoffen of over de micro. Dat is best raar, want een combinatie van beide werkt uiteindelijk veel beter. Vooral bij ziekten.