fbpx

Bea in de media

ParaVisie 2001

Gestart op een zolderkamer in 1997 met Bea’s Afslankmethode. Vanaf 2000 in een praktijkruimte aan de slag gegaan en al vrij snel kreeg ik mijn eerste landelijke interview. Schreef artikelen, boeken, magazines, columns en werkte mee aan tv programma’s. Een klein overzicht hier. Wat ben ik verandert in de loop der jaren! Maar die lach is gebleven 🙂

ParaVisie 2001:

Drie pagina’s in het januarinummer in 2001 in de ParaVisie. Mijn methode werd Spiritueel Afslanken genoemd. Omdat ik ook naar het geheel keek, de oorzaak van het ontstaan van het overgewicht en ook lekker in je vel zitten. Voor mij logisch, voor toen vernieuwd.

De telefoon stond de hele maand roodgloeiend en ik heb 4,5 week 7 dagen per week gewerkt. Ook mijn ouders stond in het weekend mee te helpen om de cursusmappen te maken. Een onverwacht groot succes. Ging met 3 afslankgroepen van start en wat een goede resultaten werden er behaald. Gemiddeld vielen mijn cursisten 12 kilo af in 26 weken.

4 volle pagina in weekblad Vriendin

Weekblad Vriendin 2002

Ze noemde mijn methode de 6 in 1 methode. Ook een onverwacht groot succes. Gelukkig had ik toen al een website en een online cursus. 

 

 

                                                                                Margriet 2004

Margriet 2004

Mooi artikel en een hele mooie foto (al zeg ik het zelf). Sta er vrolijk op. Maar lang zitten op een koude en harde vloer, was nooit echt mijn ding. De schoenen waren ook 1,5 maat te klein. De styliste zorgde voor de kleding en schoenen, had nooit verwacht dat ik schoenmaat 42 had. Gangbare maat is 39 of 40 voor een vrouw. Tja ik ben nu eenmaal groot en breed en leef op grote voet ;). Voor In een  mooi resultaat was een uurtje op de grond zitten, natuurlijk peanuts. 

 

In 2003 heb ik mijn eerste boek uitgegeven in eigen beheer, bij Gigaboek. Dit verkocht best leuk, grote voordeel was voor mij dat ik geen cursusmap van 100+ A4tjes meer hoefde te printen en versturen. De wekelijkse afslankgroepen werden vanaf toen elke 14 dagen. Er was vanuit het hele land vraag naar mijn methode. De even weken stond ik op maandag in Assen, de oneven weken in ‘s Hertogenbosch.  Op donderdag gaf ik een afslankgroep in Rotterdam op de even weken en op de oneven weken in Heerhugowaard. Gelukkig had ik een diesel auto.  

Zembla 2004
Afslanken & Persoonlijke Groei
Kids op dieet mijn 2e boek 2005

In 2004 had ik zoveel bekendheid dat ik de stap maakte naar een ‘echte’ uitgeverij. Ik kon uit drie uitgevers kiezen!  Ik koos voor Uitgeverij De Driehoek uit Amsterdam. Er was ook een spirituele uitgeverij die mijn boek wilde uitgegeven, maar daarvoor zou ik mijn boek teveel moeten aanpassen en dat voelde niet goed. Mijn boek kwam ineens in elke bibliotheek in Nederland en Vlaanderen te liggen. En dat heb ik geweten ook. En dan belt er zomaar iemand van BNN-VARA. Het programma Zembla vraagt of ik mee wil werken aan een uitzending over kinderen met overgewicht. Tijd om zenuwachtig te worden, was er niet. Ik moest vooral veel regelen en een geschikt iemand vinden die op tv wilde komen. Natuurlijk zelf nog even naar de kapper en een aantal uren werd er gefilmd. Het zweet staat letterlijk op mijn hoofd want het was een warme dag en de airco kon niet aan, dat geluid zou te veel storen. Uiteindelijk is er van al die uren filmen, 45 seconden op tv uitgezonden, pfff. Wat een werk voor zo’n klein stukje. Toch heeft het mijn bedrijf op de kaart gezet als specialist voor  kinderen met overgewicht. Dus in 2005 mijn tweede boek uitgegeven bij Uitgeverij De Driehoek. Dit is mijn best verkochte boek, zoals later zou blijken. De uitgeverij kreeg de grootste bestelling van de bibliotheek. Elke bieb wilde mijn boek weer hebben. Bij het eerste boek werd er voorzichtig ingekocht en later bijgekocht. Maar dit boek gaf blijkbaar veel vertrouwen en er echt was behoefte aan dit boek. Er bestonden nog weinig boeken voor kinderen met overgewicht.