Barbara proof

Waarom dit blog?

  • Deze website begin ik vooral omdat voeding een prachtig mooi vak is en er altijd wel iets nieuws te beleven is in voedingsland. De trent is op het moment vooral gezond, maar niet elk nieuw product is echt gezond. Soms suggereert de verpakking een gezonder product dan dat er in zit. Vandaar dat ik regelmatig nieuwe producten test en hier bespreek. Zoals ik dit ook jarenlang in mijn afslankgroepen heb gedaan.
  • Hierbij geef ik niet alleen mijn mening, maar deel ik met jou ook de feiten. Vaak is gewoon vers eten het allerbeste. Door mijn kennis met je te delen, hoop ik je te motiveren om voor gezond eten te kiezen.
  • Actuele kennis. In 1997 adviseerde ik bijvoorbeeld nog light producten. Ondertussen weet ik (en hopelijk de meeste met mij) dat light producten niet gezond zijn. Ik ben niet bang om toe te geven dat ik vandaag meer weet dan gisteren 😉
  • Dit blog geeft deskundige informatie over gezonde voeding. Ik ben ervaringsdeskundige, gediplomeerd gewichtsconsulent, voedingscoach, natuurgeneeskundig therapeut en orthomoleculair therapeut en studeer voor orthomoleculair voedingsspecialist. Heb 8 jaar kookles op diverse basisscholen en kookworkshops gegeven. Zie pagina Kookjuf.
  • Op dit blog lees je vooral informatie over de macro (eiwitten, vetten, koolhydraten) en de micro (vitamines en mineralen) voedingsstoffen. Veel blogs gaan of over de macro voedingsstoffen of over de micro. Dat is best raar, want een combinatie van beide werkt uiteindelijk veel beter. Vooral bij ziekten.  Zo studeer ik om meer te leren over voedingsallergieën, diabetes type 2 omkeren en eetstoornissen. Zie pagina Voeding.
  • Alle recepten en tips zijn gratis, want ik heb geen bedrijf/praktijk. Voeding is al 40 jaar mijn grootste hobby en passie en als ik met mijn advies één iemand kan helpen, ben ik al blij. Wil je mij helpen? Deel dan mijn berichten en recepten met vermelding van deze website. Dank je wel 🙂

Regelmatig bespreek ik 1 of meer producten. De info kun je op deze pagina terug vinden.