Wraps met groente en vegetarische kip

Wraps met groente en kip

Barbara Pols
Zelf je eigen gezonde wrap maken. Wie wil dit nu niet?!
Voorbereidingstijd 15 min
Bereidingstijd 15 min
Totale tijd 30 min
Gang Borrelhapje, lunch, Warme maaltijd
Porties 4 personen

Keukengerei

  • deegroller
  • wok
  • koekenpan

Benodigdheden
  

Benodigdheden wrap

  • 250 gram volkoren bloem
  • 150 ml lauwwarm water
  • 1 snufje zout
  • 1 theelepel baksoda
  • 1 eetlepel olijfolie

Benodigdheden vulling

  • 1 rode paprika
  • 1 gele paprika
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 prei
  • 1 verpakking vegetarische kipstukjes
  • 2 eetlepels kerriepoeder
  • 1 snufje peper
  • 1 snufje zout

Bereiden

  • Meng alle benodigdheden voor de wraps door elkaar. Laat het deeg even 10 minuten afgedekt(met huishoudplastic) rusten. Was de groente, schil indien nodig en snij alle groente in kleine reepjes of blokjes. Doe wat olijfolie in een braadpan/wok en fruit hierin de ui, knoflook, kerriepoeder en de prei. Voeg daarna de rest van de gesneden groenten en de vegetarische kipstukjes toe. 
    Haal het deeg uit het plastic en verdeel dit in 8 kleine bolletjes. Bestuif een aanrechtblad of snijplankje of vel bakpapier met wat bloem en rol je deegballetje uit tot een dunne lap. Herhaal dit met een tweede bolletje deeg. 
    Verwarm wat olijfolie in een koekenpan. Bak hierin een voor een de deeglapjes ca. 30 seconden aan beide kanten.
    Pak 4 borden en leg op elk bord 1 wrap. Over de helft van de wrap de vulling doen en de andere helft dichtvouwen. Je kunt als maaltijd 2 wraps eten.

Variaties

Je kunt de vegetarische kipstukjes vervangen door 2 biologische of beter leven kipfilets. Snij deze in reepjes en wok ze ca. 5 minuten mee met de groenten om ze te garen.
Trefwoord groente, kip, wrap